Sajtószoba

Szokjon rá az egészségre!

Önt is várja a Cecei Egészségfejlesztési Iroda!

Egy ország polgárainak jól-létét, hangulatát és életminőségét semmi sem határozza meg jobban, mint a lakosság egészségi állapota. Egészségesen képesek vagyunk elvégezni teendőinket, ellátni munkánkat, gondoskodni tudunk magunkról és családunkról. Ezzel szemben a betegség elhasználja energiánkat, felemészti erőnket és megtakarításainkat. Saját egészségünk, jövőnk és pénztárcánk érdekében egyaránt fontos, hogy egészségünk megőrzésével többet törődjünk.

Mi magyarok többnyire akkor megyünk orvoshoz, ha már nagy a baj. Holott valamennyien hallottunk már arról, hogy számos daganatos folyamat, mozgásszervi elváltozás, szív- és érrendszeri betegség gyógyítható, ha idejében felismerik. A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat ásni, amikor már megszomjazott – tartja a kínai mondás. Ezért fontosak a szűrővizsgálatok.

Azt is tudjuk, hogy többet kellene mozognunk, meg kellene szabadulnunk egészségromboló szenvedélyeinktől, és tudatosabban kellene étkeznünk. Az életmódváltáshoz segítséget nyújthat megannyi jó tanács és készítmény, az egészségügyet kiszolgáló háttér- és gyógyszeriparnak egy jelentős ága épül erre. Ahhoz viszont, hogy ne vesszünk el az információk és gyógyszerreklámok özönében, eligazító tanácsokra volna szükségünk, amelyeket a leterhelt háziorvosi ellátás nem képes nyújtani. Ilyen megfontolásból jöttek létre az egészségfejlesztési irodák a TÁMOP pályázatoknak köszönhetően.

Ahhoz, hogy minél teljesebb életet éljünk, fel kell ismernünk az egészségünk fontosságát, tudnunk kell, mit tehetünk a megóvásáért. Az EFI-irodák ebben nyújtanak segítséget minden öntudatos polgárnak, akinek az egészsége nemcsak akkor válik fontossá, amikor épp beteg. Ezek az irodák az egészségügyi ellátórendszer szolgáltatásait egészítik ki életmód-tanácsadók, dietetikusok bevonásával.

A cecei egészségfejlesztő iroda nemrég nyitotta meg kapuit az egészségükért tenni akarók előtt. Eddig az ilyen típusú tanácsadás és szűrővizsgálatok leginkább a tehetősek kiváltsága volt, drága magánrendelőkbe kellett hozzá bejelentkezni. Most az iroda szakemberei ingyen, feltételek és kötelezettségek nélkül állnak bárki rendelkezésére, aki igénybe szeretné venni az egészségügyi tanácsadást, a megelőző kockázatbecslést, a szűrővizsgálatokat. Nem kell hozzá sem vizitdíj, sem beutaló, sem TB-kártya.

Lépjen be Ön is egy szűrésre az egészségéért! Legyen részese az országos egészségvédő programnak!